top of page

Hoe liefdevolle dominantie voor mij begon

Door Guido

‘Ik heb zin in chinees, zal ik voor jou ook iets meebrengen?’

Het lijkt een gewone vraag, voor mij is dit het begin van een radicale ommekeer in mijn omgang met Ingrid.

Voorheen vroeg ik: ‘Zal ik chinees gaan halen?’

Afhankelijk van het antwoord zou ik het wel of niet doen. De verantwoording legde ik bij de ander.

De vraag over het halen van chinees luidt een nieuwe fase in mijn leven in. Voorheen volgde ik mijn vrouw en durfde geen of nauwelijks eigen initiatief te tonen. Overtuigd als ik was dat ik dat stoere mannelijke niet in me had. Ik was een man met een vrouwelijke essentie. Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde waren laag.

Nu toon ík initiatief en maakt Ingrid het nog mooier door aan te geven dat ze er het volste vertrouwen in heeft dat ik iets meebreng dat ze lekker vindt.

Wauw, deze vrouw vertrouwt mij, dat is me mijn hele leven nog niet overkomen. Er is een hele andere versie van mezelf aan het ontstaan, waar ik trots op kan zijn. Een man die initiatief toont en dienstbaar is aan zijn vrouw. Zij waardeert me. Ik weet niet wat me overkomt.

Voor mij is dit een ervaring, waar ik alleen maar van kon dromen. Ik had geen idee dat een dergelijke verhouding tussen man en vrouw mogelijk was.

Tegenwoordig laat ik me leiden door mijn intuïtie. Als er een idee bij me binnenkomt neem ik Ingrid bij de hand, ze kijkt me glimlachend en vol vertrouwen aan en gaat met me mee.

We zijn nu drie jaar verder en wat zich aandiende, heeft zich bevestigd. Dit is de manier waarop we onze relatie vormgeven. De basis is onvoorwaardelijk vertrouwen en openheid. Over en weer bieden we elkaar rust en veiligheid. We stimuleren elkaar in de dingen waar we goed in zijn en genieten er intens van.


Terug naar Ervaringen

bottom of page