top of page

      ©Magda en Lucas

Tantra

Door Guido

Het is december 2001 als ik van een vriendin een boekje over tantra krijg. Geschreven door Caroline Muir, the Queen of tantra in de VS. Ze beschrijft seksuele energie als levensenergie en een geschenk van God aan de mensen om het leven te vieren. Ik ben perplex. In mijn beleving is seks nog steeds smerig en zondig. Wat ik hier lees is nieuw voor me en amper voor te stellen. Maar ja, denk ik, dat is weer zo’n Amerikaanse dus het zal wel schromelijk overdreven zijn.

Een half jaar later ben ik met mijn dochter met vakantie op Maui, een van de Hawaii eilanden. We logeren bij de Nederlandse Rosemarie, met wie ik in gesprek kom over het boekje. Tot mijn stomme verbazing hoor ik van haar dat Caroline Muir op Maui woont en gasten ontvangt voor tantrische sessies.

Rosemarie biedt aan een afspraak voor me te regelen, ze kent Caroline vrij goed. Er wordt me een tantrische massage beloofd. Het angstzweet breekt me acuut uit en ik heb de neiging om heel hard weg te lopen. Toch laat ik me overhalen en ga dezelfde middag nog bij Caroline op bezoek.

Ik krijg een ervaring van pure liefde en schoonheid, iets dat ik me in mijn stoutste dromen niet voor kon stellen. Voor mij luidt dit het begin in van het loslaten van mijn schaamte over seksualiteit. Eenmaal terug in Nederland vervolg ik vol enthousiasme mijn tantra pad.

Ik ben Rosemarie nog steeds dankbaar.


Terug naar Ervaringen

bottom of page