top of page

Van zakenman tot geitenboer

Door Guido

Als ik aan het sterfbed van mijn vader sta, vind ik dat hij niet zoveel van zijn leven heeft gemaakt. Hij heeft zijn hart niet gevolgd. Ik wil niet dat mijn zoons over dertig jaar, aan mijn sterfbed, hetzelfde over mij denken en neem me voor het anders te doen. Ik besluit mijn droom waar te gaan maken, mijn hele leven wil ik al boer worden.

Rigoureus laat ik mijn oude leven achter me. Ik stap uit het huwelijk waarin ik al jaren ongelukkig ben, verkoop mijn huis en zeg mijn baan op. Dat laatste, mijn financiële zekerheid op geven. vind ik nog het moeilijkste. Maar ik doe het wel.

Van succesvolle zakenman, die met zijn koffertje de wereld rondreist en fabrieken verkoopt, word ik een spirituele, geitenwollen sokken geitenboer.

Door deze ommekeer heb ik talenten en gaven in mezelf ontdekt die ik voorheen voor onmogelijk hield. Ik was een rationele man, die nauwelijks in contact was met zijn gevoel. Empathie en intuïtie waren voor mij volslagen onbekende begrippen. Door een nieuwe relatie kwam ik in contact met het fenomeen familieopstellingen. Aanvankelijk was het voor mij volkomen onbegrijpelijk wat daar gebeurde. Stomverbaasd was ik dan ook, toen ik werd uitgenodigd een opleiding te volgen. Opstellingen begeleiden vraagt om vertrouwen in je intuïtie. In de loop van de opleiding lukte me dat steeds beter. Vervolgens heb ik jarenlang zelfstandig opstellingen begeleid.

Het heeft er mede toe geleid dat ik nu voornamelijk intuïtief leef. Ik luister naar de stem van mijn ziel en maak geen plannen meer. Controle heb ik losgelaten, toeval bestaat voor mij niet, het leven wijst me de weg.


Terug naar Ervaringen

bottom of page